Mail: info@haagsenorm.nl      KLIK HIER VOOR DOWNLOADS

Menukaart ondersteunings aanbod Haagse Norm

Als Haagse Norm vereniging kun je gebruik maken van onderstaand aanbod.
Gebruik het bestelformulier onderaan de pagina om voor jouw vereniging een interventie te bestellen.

Wil je meer informatie over de interventies? Neem dan contact met ons op!

Verkeerslicht spel

Met het verkeerslicht spel ga je binnen jouw vereniging aan de slag met het gedrag van ouders langs de lijn.

De (jeugd)sporters gaan samen met hun trainer/coach/begeleider, onder begeleiding van een KNVB docent, de verkeerslicht poster invullen.
Dit kun je bijvoorbeeld organiseren op een trainingsmiddag, waarbij er meerdere (jeugd)trainingen aan de gang zijn. Trainers worden van tevoren ingelicht over hun rol tijdens het invullen van de posters.

Kinderen benoemen wat ze vooral erg fijn vinden, wat ze lastig vinden en wat ze niet leuk vinden. Samen vullen ze de poster in om zodoende ouders bewust te maken van hun gedrag (langs de lijn).

Thema avond; Lang leve de sportouder

Hoe krijg je meer betrokken ouders langs de lijn? Hoe maken we ouders bewust van hun rol in het sportplezier van de kinderen?

Deze thema avond duurt ongeveer 2,5 uur en neemt de aanwezige ouders mee in de wereld van het sportende kind. De trajectbegeleider van de KNVB zal deze bijeenkomst verzorgen. Ideaal voor ouders van de jongste jeugd / pupillen en ook goed te combineren (in een kortere sessie) met een ouderavond die je als vereniging wellicht al gaat organiseren.

Spelregelavond met bv scheidsrechter

Organiseer een spelregelavond op jouw vereniging en laat één van de betaald voetbal scheidsrechters deze avond begeleiden. Ideaal voor trainers, coaches, spelers én clubscheidsrechters.

In een avondvullend programma zal je worden meegenomen in de soms lastige spelregelsituaties. Op een interactieve wijze, met uiteraard een spelregelquiz, leer je zo de interpretatie van de spelregels. Dit helpt je niet alleen de spelregels beter te begrijpen, maar ook inzicht te krijgen in beslissingen die scheidsrechters nemen.

Mentale weerbaarheid

Deze module is ideaal voor zowel trainers/coaches als clubarbitrage binnen jouw vereniging. Emoties binnen en buiten het veld vragen om een mentale weerbaarheid.

Deze module is goed te combineren met een spelregelavond.

Een KNVB arbitrage docent zal deze bijeenkomst begeleiden.

Bijeenkomst heroes of football

-Always part of a team-
Haagse Norm is partner van de John Blankenstein Foundation dat zich inzet voor het creëren van een sportklimaat waarin seksuele voorkeur geen invloed heeft op hoe welkom jij je voelt binnen jouw vereniging.

Hoe creër je een omgeving waarin het veilig voelt om te zijn wie je bent?

Want iedereen moet zich thuis voelen bij een sportvereniging. Ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of geloof. Ook leden die homoseksueel, lesbisch of biseksueel zijn moeten zichzelf kunnen zijn. Maar acceptatie van homo’s is er niet zomaar vanzelf. Daar moet je werk van maken.

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij jouw sportclub? Dan kan de JBF jou ondersteunen om homo-acceptatie bespreekbaar te maken en te komen tot handvatten om acceptatie uit te dragen.

Klik hier voor meer informatie

Website John Blankenstein Foundation


Workshop diversiteit

Discriminatie, diversiteit, racisme, gelijkheid.... voetballen!

Met deze workshop gaan we aan de slag rondom het thema diversiteit. Niet alleen binnen jouw eigen vereniging, maar ook binnen het voetbal in de regio. Deze bijeenkomst is ideaal voor trainers/coaches, aanvoerders, spelers én bestuursleden. Organiseer op jouw vereniging deze workshop en krijg zo meer inzicht rondom dit thema.

Trainer/Coach bijeenkomst Haagse Norm

Een bijeenkomst op jouw eigen vereniging voor alle trainers en coaches?
Laat de Haagse Norm een keer de inhoud van de bijeenkomst zijn!

Op een inspirerende wijze zal er in ongeveer 2,5 uur inzicht gegeven worden over het creëren van een positieve voetbal cultuur binnen jouw team.
Want hoe ga je om met die lastige uitwedstrijd? Met pubergedrag? Met een coach van de tegenpartij die staat te schreeuwen tegen jouw sporters?


Workshop 4 inzichten over trainerschap

De workshop 4 inzichten over trainerschap kan je nu naar jouw vereniging toehalen! Speciaal voor trainers en coaches ga je in een bijeenkomst van ongeveer 2,5 uur aan de slag met dé 4 inzichten; Structureren, Stimuleren, Individueel Aandacht Geven én Regie Overdragen.

Na deze workshop heb je als trainer/coach een handig middel die je kunt toepassen en zo nog meer sportplezier voor jouw sporters te creëren!


Aan de slag bij jouw vereniging!

Gebruik onderstaand formulier om bij jouw vereniging aan de slag te gaan. Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op!

Aanvraagformulier ondersteuning Haagse Norm